01/23/14 16:18
(http://www.hsnovini.com/)

Дадоха ход на делото срещу АнастасСимеонов

Съдът даде ход на делото срещу Анастас Симеонов, обвинен за убийството на Георги Канев- Джоко. Досега два пъти бе саботиран процеса, тъй като първия път липсваше един от адвокатите на подсъдимия, а следващия в сградата на съда имаше сигнал за бомба.

На днешния съдебен процес адвокат Димитър Марковски поиска отвод на прокурора Георги Гешев и на съдия Стратимир Димитров. Юристът се мотивира с това, че прокурорът не е уважил искане на защитата за ексхумация на жертвата Георги Канев – Джоко. Това влизало в противоречие с чл.6 от Европейската конвенция за правата на човека.

А искането относно съдия Димитров е, че е бил в състав по второинстанционно дело преди 6г., където била потвърдена присъда от Районния съд. След това обаче тя била намалена от Върховният касационен съд.

След съвещание съдия Димитров отхвърли исканията на адвокат Димитър Марковски. Заседанието продължи с разпит на свидетели. На процеса бяха призовани и Десислава Чорбаджийска и Красимир Господинов като частни обвинители и граждански ищци. Първата е живяла на семейни начела с убития и представлява малолетната им дъщеря, а Красимир е син на Джоко от друг брак. Бащата на подсъдимия Тодор Симеонов и децата на Ваня Лилянова- Мария и Антон Марчеви, бяха сред свидетелите.Тя е подведена под наказателна отговорност за лично укривателство.

Семейството на убития иска от Симеонов 150 хил. лв за неимуществени вреди и 13 900 за имуществени. Припомняме, че Георги Канев бе убит в ранните часове на 1 януари 2013-та.

Двамата запивали след Нова година в дома на Симеонов на площад „Свобода“. Два дни след убийството трупът на Джоко бе намерен под мост между стамболовските села Маджари и Пчелари.

 

Лилянова тогава бе обвинена в това, че се опитала прикрие приятеля си Анастас. На днешния процес двамата не се признаха за виновни.
Съдебното заседанието продължава утре с разпит на останалите свидетели по случая.

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване