01/27/14 21:46
(http://noresharski.com/)

КОЙ съм аз? КОЙ ще съм аз

Самуил Петканов, основател на nenovinite.com

През последните месеци на политиканстване към мен валят упреци и въпроси дали съм от едните или другите. Дали съм гербераст, десебей, прокопи-соросоид или пък всъщност подривно работя срещу простеста и го насочвам към задънени улици, понеже съм внедрен бесепикльо. И аз се чудя какво да си избера, за да изпълня с истина поне някой етикет, лепнат ми от загрижените да не се окажа обикновен Мунчо, дето казва това, което вижда.

Опитвам се да си изнамеря някоя партия, към която да съм безкритичен и апологетичен. Или пък да се правя на критичен, но да хапя нежно като възстара овца. Чудя се, мая се и нищо не ме влече и на всичко откривам досадни кусури, недаващи мира на моето гражданско обсесивно-компулсивно разстройство. Гражданско, въпреки че съм от Младост. Разстройство, щото политическата обстановка у нас е като компот от круши, дал бомбаж.

А пък с такова политиканстване като моето как да не се заеме човек с политическа активност? Как да не стане проводник на нечий опорни точки, как да не изоре втората си родина, за да спечели някой изборен тур. И от такова чудене стигнах до извода, че се целя ниско, а трябва да съм прозорлив и да се хвърля отвъд това, което виждат очите.

Трябва да бъда новия КОЙ.

Да разпределям порциите в държавата, да държа в единия си джоб държавните пари, а в другия джоб да държа вашите съдби. Ей това ми е целта!

И понеже вие си харесвате сегашния КОЙ, няма обявена дата за избори на следващ КОЙ и не правите нищо за смяната му, ще се наложи да ви се харесам, за да ме излъчите за кукловод.

Ясно е, че ще ви щавя гърбовете, няма да ви давам да реализирате идеите си, ако не сте ми удобни и ще ви отклонявам вниманието от важните работи, имайки цяла редколегия, спускаща опорни точки до медиите ми, които да ви карат да се вълнувате дали Софийския ще има сесия, въпреки че сте го завършили преди 20 години и се наслаждавате на трайната си безработност.

За разлика от тези самотни алкохолици, сегашните кукловоди, дето не са виждали майките си от 3-4 години, с моята се видях в събота. Подстрига ме като скинар, щото другак не може и ми изчисти кухнята. Ето, аз съм кукловод с праведни семейни отношения и няма да се налага да гледате досадни лични драми по телевизора.

Самотно не обичам да пия. Като ви контролирам финансовите потоци, за вас ще е щастие да ме засечете, защото винаги ще ви черпя с бира срещу едното наздраве.

Няма да позволя креатурите ми да се гаврят с вас и бедността ви. Няма вече да има обещания за 800 дни, за два мандата, за 1500 лева заплати, за златни зъби и за други такива тотално унизителни популизми. Моите партийни проекти няма да ви оскърбяват с демагогия и нелепост, а просто ще са високоплатени чичовци в костюми, които се карат за ваш сеир.

Моите партийни проекти ще ви казват истината

– истината е, че родината ви е разграбена и се разграбва, че няма да стигнете средния европейски жизнен стандарт, но пък и че съм постигнал договор с международните кукловоди и вас повече с кемтрейлс няма да ви ръсят, така че ще спестите от станиол.

Няма да лансирам нелицеприятни махленски скандалджии и любовниците им за ТВ-водещи, а или много красиви момичета, или ще се пускат повторения на Сам вкъщи вместо телевизионна журналистика. За да ви е коледно настроението винаги.

Ще секна прането на пари чрез футболни отбори, защото вече не ви касаят и ходите по 100 балъка на мач. А парите за футболни схеми няма нужда да захлебват разни манекени, разни псевдо бизнесмени и китайски букмейкъри.

Следващото новогодишно обръщение на президента ще продуцирам аз и ще му сложа чувал на главата, ще опъна родопско одеяло за фон и ще го карам да срича някакви смешни изисквания на македонската освободителна армия. Признайте, ще се напикаете от смях в празничната вечер и януари няма хич да ви е потискащо, че се налага да ядете имитиращи продукти, за да не фалирате.

Ако ви харесва починът ми на кукловодене, моля – пращайте ми флашки с компромати за политиците.

Трябва да се издигна, а за позицията на КОЙ демокрацията не работи. Регистрирайте ми няколко офшорки и ми осигурете обръч от фирми. Научете ме да пускам мустаци и шкембе, да се взимам насериозно и да търпя компанията на многочислена охрана, която има IQ-то на боквурст.

Няма да е много, няма да цъфнете и вържете, най-много да намажете черпене с бира и ведро ноговогодишно обръщение, ама поне някаква промяна ще ви сполети. Щото другото е бошлаф.

The post КОЙ съм аз? КОЙ ще съм аз appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване