01/29/14 15:12
(http://noresharski.com/)

Сън в зимна нощ: КОЙ ще рине това, което се появява, като снегът се стопи?

Самуил Петканов. основател на nenovinite.com

Снегът упорито се сипе над София, осигурявайки мимолетна красота преди кишата и кучешката отделителна система да го изпъстри с феерия от нюанси на бежовото и кафявото. Прекрасна метафора за всяко спонтанно събитие у нас, непланирано от някой разпределител на порциите в държавата.

Преди година красиво пробуждане обедини мимолетно българския народ. Той поиска по-справедлив живот, посочи монополите, посочи групировките, Пламен изгоря, за да даде искра на всеки от нас. Но мимолетната красота на това бе яхната и подменена. Знаете как. Ако не знаете, шибнете си шамар, купете си цигари от онези модерните будки и си пуснете музиката, продуцирана от Подменящите и струяща от техните медии.

През лятото пак имаше красота и в унисон със слънчева и топла София хиляди поискаха промяна. Казаха, че пролетта е донесла само подмяна и опитаха да променят желанието на мнозинството за нормален живот, за свобода, за спокойствие.

Днес всичко отново спи и се наслаждава на мимолетната красота на снега. Ден-два, преди лайната отново да изпъкнат, бидейки най-енергичните и постоянните.
Свободата хибернира като мечка във Витоша, разминала се с примамка от мърсителите на столичния сняг, докато ѝ готвят затвор заради цигара трева, готвят затвор за баба ѝ, която още си носи дрехите от младините и е наследила от нейната баба някой накит. Готвят таблет за децата ѝ, от който те да бъдат облъчвани с подмяна. Свободата ще се събуди в затвора, ама късно.

Защото снегът по някое време ще се стопи, но нечистотиите ще останат. Въпросът е дали ще остане кой да ги изрине. А свободата днес спи, поразбужда се закратко, за да оплюе този, който е понечил да я събуди и после пак заспива с лице в олигавената си възглавница.

PS: Тъпанари с тъпанарите! Стотици хиляди сте, смея да кажа дори милион. Ама оставихте през последната година да ви поставят етикети и да ви разделят, да ви настроят един срещу друг. Да ви разпределят в несъществуващи отбори от несъществуващо първенство, вместо да сте в един национален отбор. Ей затова ще гледате Световното по телевизията. Ако не спите по това време.

 

The post Сън в зимна нощ: КОЙ ще рине това, което се появява, като снегът се стопи? appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване