02/05/14 11:23
(http://www.hsnovini.com/)

Незагасена цигара причинила смъртта на тримата старци

Тримата старци са загинали от задушаване в старческия дом на Кенана. Причина за трагедията станала неизгасена цигара, запалена от 68 – годишният Радю Ночев. Тя паднала върху дюшека на възрастния мъж. От вредните изпарения и пушек той, Иван Андонов и Сюлейман Емин, които обитават неговата стая, се задушили.

Вълко Пехливанов- директор

Вълко Пехливанов- директор

 

 

Тримата били открити от санитарката Маруся Гайдаджиева към 4 часа. Тя  уведомила  дежурната медицинска сестра Ганка Недева. Те подали сигнал на спешния телефон 112 и се обадили на директора на старческия дом – Вълко Пехливанов, който веднага пристигнал в социалното заведение.

 

  68 – годишният  мъж неведнъж е предупреждаван да не пуши в сградата, обясни Пехливанов. Заповедта за забраната за тютюнопушене е от май 2012-та година, но въпреки това Радю не я спазвал.

Неговият син бил уведомен преди няколко месеца за поведението му и затова, че не спазва установения ред. Старецът имал  и неколкократни опити да избяга от дома. В един от тях той дори направил въже от чаршафи и се опитал да слезе от третия етаж, разказаха от управата.

 

Няколко часа преди фаталния инцидент /около 22 ч. снощи/ медицинският персонал е иззел 110 къса самоделно изработени цигари от стаята му. Въпреки това той имал няколко закътани и ги използвал.

Панчо Русев

Панчо Русев

 

Радю бил с болест на Паркинсон. Понякога бил агресивен и се карал с обитателите на дома. Като такъв го помни и 72- годишният Панчо Русев.

„Често се опитваше да се скара с някой и пушеше в сградата”, разказва мъжът. 

Добринка Христова

Добринка Христова

70 – годишната Добринка Христова, която е от дома за хора със сетивни увреждания, който се намира в близост до  социалното заведение,  често посещава своите приятели в съседство. Тя разказа, че познавала Радю, който засичала да пуши навън или скришом във фоайето.

 

Сред обитателите имаше и такива като Георги Кирчев – пушач от 22 години. Той обаче стриктно спазва правилника и винаги пали по цигара навън в двора на старческия дом.

Георги Кирчев

Георги Кирчев

 

Сега предстои аутопсия на трите трупа, която ще бъде извършена от патоанатома д-р Христо Еленски. Днес се проведе и проверка от комисия  от експерти от РДСП – Хасково и разследващи от полицията. 

Работата по случая продължава.

 

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване