02/05/14 12:00
(http://www.hsnovini.com/)

ОИК започна работа за изборите в Сталево

Димитър Гавазов, председател на ОИК

Започна регистрацията на партии и коалиции за насрочените за 16 март частични избори за кмет димитровградското село Сталево. Те бяха насрочени с указ на президента Росен Плевнелиев, след като в началото на януари почина управникът на селото Панчо Панушев.

Свикана е Общинска избирателна комисия, която се помещава в общинска администрация, в стая № 12  на партерния етаж. Неин председател е главният юрист на общината Димитър Гавазов.

Крайният срок за регистрацията на партии, коалиции и инициативни комитети за издигане на кандидатури за кмет е до 8 февруари, събота до 17:00 часа. До 13 февруари пък е крайният срок за регистрацията на кандидатите. В края на работния ден, комисията ще изтегли жребий за определяне на номерата в бюлетината, информира Гавазов.

Избирателите с увреждания могат да подадат заявления за подвижна урна, в която да упражнят правото си на вот до 13 февруари. Предстои избирателните списъци, които подготвя дирекция “ГРАО”, да бъдат поставени на хранителния магазин на РПК в село Сталево, като до 18 февруари могат да бъдат подавани заявления по образец за промени в тях, а до 1 март- за допълнително вписване, информира секретарят на общината Венета Стоименова.

За изборите в Сталево ще бъде разкрита една секция. Право на вот в селото имат 366 души.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване