02/05/14 15:42
(http://www.hsnovini.com/)

Разследват харчовете за палатков лагер в Харманли

Прокуратурата е образувала разследване за изразходването на 200 000 лева, които първо са били предназначени за изграждането на палатков лагер за бежанци в Харманли по времето на управлението на ГЕРБ.

 

Това заяви на пресконференция  днес вътрешният министър Цветлин Йовчев, съобщава столично издание. По неговите думи към момента не можело да се каже за какво точно са отишли тези средства.


 

„Заварихме в Харманли буренясала поляна без ток, вода и канализация. Това е отразено в документи и е образувано досъдебно производство от прокуратурата“, коментира Йовчев.

 

Вътрешният министър  обясни, че по време на мандата на настоящето правителство многократно е била увеличена активността на Държавната агенция за бежанците и впоследствие е овладяна миграционната вълна, въпреки рязкото й нарастване.

“През цялата минала година е отчетено 2.5 пъти нарастване на нелегалните мигранти, пресекли незаконно българската граница. Степента на подготвеност на местата за настаняване на бежанци и административният капацитет на Агенцията за бежанците показват неподготвеност, недостатъчно места. Имало е оценка, че трябва да се открият нови 800 места, но това така и не се е случило”, заяви още Йовчев.

 Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване