02/05/14 14:07
(http://www.hsnovini.com/)

Спектакълът „Домът на Бернарда Алба” на сцената в Младежкия

 Спектакълът „Домът на Бернарда Алба” ще бъде представен тази вечер в голямата зала на Младежки център.  Зад представлението стои труда и актьорското майсторство на дългогодишните възпитаници на ръководителя на Театралната школа Румяна Георгиeва.

 


Премиерата бе през миналата година. Пиесата има и спечелено първо място на Детския театрален фестивал „Приказка за теб”, който се състоя във Варна.

 

 В главната роля на Бернарда е Венета Иванова. 17 – годишната ученичка от природо- математическата гимназия е част от Театралната школа вече три години.

Катерина Борисова

Катерина Борисова

 

Венета Иванова

Венета Иванова

 

 

В ролята  на слугинята е Катерина Борисова.

В постановката участват още: Димана Щерева, Сева Петрова, Себил Инан, Дарина Димитрова, Йозлем  Йозджан, Нанси Колева, Траяна Иванова, Златимира Запрянова, Гергана Генова и Веселина Петкова.

 

Спектакълът е от Федерико Гарсия Лорка. Постановката е дело на ръководителя  на Школата,  музикалното оформление е групова работа.

 

 „Домът на Бернарда Алба”е класика в световната драматургия. Всеки, който желае да гледа предтавлението, може да го направи днес от 18 часа.

  Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване