02/06/14 19:56
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова ядосана за орязани проекти

Кметът на София Йорданка Фандъкова реагира остро за орязаните столични проекти от правителствената инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Общината е поискала близо 30 млн. лв., но са одобрени едва 6 млн. за 6 нови детски градини. "Ощетени са всички софиянци, които внасят в държавната хазна 30% от данъчните приходи и искат част от парите им да се върнат като инвестиции", коментира Фандъкова.

Тя е поискала финансиране за 12 нови детски градини и спортни зали към няколко училища. Правителството не е уважило и проекта за изграждане на транспортен достъп до новата сграда на Софийския районен съд. Отхвърлен е и проектът за пробив под Централна гара с връзка към няколко ключови булеварда. "След като правителството ще финансира Министерството на правосъдието с 30 млн. лв., очаквам те да отделят пари за достъпа до районния съд", заяви вчера Фандъкова.

Аналогично тя ще иска от спортното министерство, което ще получи 20 млн. лв., да поеме строителството на спортните зали в столичните школа. "Не търсете някакъв израз на политическа ненавист, става въпрос за приоритизиране", коментира Калоян Паргов, общински съветник от БСП. По думите му логиката била повече пари да получат по-слабо развити региони. "Ако се подобрят условията на живот в малките населени места, ще се отслаби миграционният натиск върху столицата", заяви Паргов. На сесията на градския парламент вчера съветниците от БСП единствени не подкрепиха бюджета на София за 2014 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване