02/10/14 11:54
(http://www.klassa.bg/)

Mercedes-ът на часовниците

 IWC е втората по опитност швейцарска фирма за производство на часовници, основана през 1868 като International Watch Company, сега известна като IWC Schaffhausen. Именно тази компания се оказва достойна да партнира на един от лидерите в автомобилостроенето Mercedes-Benz.
 
IWC е официалният технически партньор на отбора във формула 1 Mercedes AMG Petronas, а с последната си колекция Ingenieur (от френски - инженер), фирмата пренася на съвсем ново ниво сътрудничеството между тях.
 
Интересно е да се отбележи, че някои от детайлите в колекцията събуждат асоциации с болидите на Mercedes, като едновременно с това не са забравени и високотехнологичните седани Mercedes-Benz. Ето и трите най-ярки примера.
 
 
IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil

Дизайнът със секундомер, тахиметрична скала и функция flyback, директно го свързва с легендарния състезателен автомобил Silver Arrow W25 с корпус от искрящ метал от средата на 30-те години. Очевидно е сходството между часовника и автомобила, откриващо се в кръговия зърнест циферблат е точно като стоманения приборен панел на болида.
 
 
IWC Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic

Този часовник е специално посветен на AMG Mercedes. Тук дизайнерите на часовника специално са оптимизирали използвания черен цвят - някой повърхности са блестящо гланцови и покрити с лак, други матови без блясък. Вдъхновен от керамичните спирачни дискове при AMG, корпусът на часовника е изпълнен с неповторим стил.
 
 
IWC Ingenieur Automatic Carbon Performance

Модел от най-новата колекция, същевременно и най-високо технологичен. Изпълнен е от карбон, а каучуковата каишка с елементи от телешка кожа прикрепени заедно с жълти или червени нишки, напомня лентите на състезателните гуми от мек и супер мек вид.
 
 
В днешно време, за много хора Mercedes-Benz е не само символ на ненадминат във всяко едно отношение автомобил, но служи и като нарицателно понятие за качество и база за сравнение на всичко останало. Компанията IWC отдава дължимата почит към ерата, когато автоконцернът създава най-добрите коли в света и с радост подкрепя общите им планове за близко и далечно бъдеще.
Както времето и пространството са безгранични, така и темата е неизчерпаема, но се надяваме, че поставената основа е добро начало...
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване