02/10/14 04:20
(http://www.klassa.bg/)

Създаден е лятащ автомобил от пловдивчанин

Изобретателят Иван Кръстев от Пловдив нарича творението си "Колата на бъдещето". Тя ще вдига 400 километра в час. Освен да се движи по булевардите и магистралите, автомобилът ще може да се издига във въздуха и да лети, тъй като разполага и с 9 крила. Хибридът вече е регистриран в българското патентно ведомство като изобретение от машинния инженер, съобщават агенциите, цитирайки Нова телевизия.

Летящата кола е с три двигателя, като перките на два от тях ще могат да акумулират енергия, така че автомобилът да се движи и на ток, а не само с дизел или бензин. Разходът на гориво ще е 10 литра на 100 километра. Височината, на която ще може да се издига, е до 3 хиляди метра.

„Когато искаме да излети, първо се отварят предните крила. След това се отварят задните, за да може да се получи въртене на двата двигателя, които се намират отзад с перки, след което се отварят основните крила. Предполага се, че един такъв автомобил не трябва да вдига повече от 300-400 километра, тъй като е основно за лични цели. Може да се използва като такси, като пощенски самолет, като линейка или като полицейски патрул", коментира изобретателят Иван Кръстев.

Близо година и половина е отнело на Иван Кръстев да разработи летящия автомобил. След като получи световен лиценз за изобретението си, възнамерява да го предложи на големите автомобилни компании, които да започнат да произвеждат летящата кола. Според него цената на този автомобил ще е около 150 хиляди евро.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване