02/11/14 11:24
(http://www.hsnovini.com/)

Над 100 държави отбелязват Световния ден за безопасно общуване в Интернет

 В над 100 страни на 11 февруари 2014 година се отбелязва Световния ден за безопасно общуване в Интернет.

Той е своеобразен повод за диалог и затова на този ден много интернет компании водят дискусии на различни теми тясно свързани с безопасното сърфиране из  глобалното пространство.

Голяма част от обществото не може да си представи съвременния свят без Интернет.

Глобалната мрежа се превърна в ежедневна среда за комуникация, работа, бизнес и развлечение и най- вече неизменна част от живота на новата генерация .
Така младите поколения от все по-ранна възраст са онлайн.

Интернет обаче крие и рискове, както за възрастните, така и за децата.

Затова по инициатива на Европейската комисия от 1999 г. действа програмата „Безопасен Интернет”, която цели образова деца, родители и учители и да им осигури по-безопасно, полезно и приятно ползване на световната мрежа.

Българската асоциация за информационни технологии ще подкрепи информационно отбелязването на Деня за безопасен интернет и тази година, като го включи в проекта „Е-skills for jobs 2014″.

Той се реализира от европейската ИТ Асоциация Digital Europe и European Schoolnet, като изпълнител за България е Българската асоциация по информационни технологии. Проектът цели да насърчи развитието на електронните учения на младите хора, в това число и умението да се предпазват в онлайн среда.

Централното събитие за отбелязване на Деня за безопасен интернет под мотото „Заедно за по-добър интернет” ще се състои в Дома на Европа в София с подкрепата на Представителството на ЕК в България. Приветствие към участниците ще направят Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в София и Христо Монов, председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

 

 

 Хасково Новини

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване