02/11/14 14:43
(http://www.klassa.bg/)

Цацаров: Цветанов да подкрепи думите си с факти

Главният прокурор Сотир Цацаров призовава народния представител Цветан Цветанов "незабавно и публично да обяви всички данни, с които разполага, защото изреченото от него е пряко твърдение, че Борислав Сарафов и Сотир Цацаров са извършили престъпление". Това се казва в позиция на главния прокурор, публикувана на официалната страница на прокуратурата. 

Позицията на Цацаров е по повод изказването на Цветан Цветанов в национален ефир, в което той заявява "… че точно главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов за едно разследване, което е свързано с натиск спрямо определени лица, за да не се разкрие дадено престъпление, в което той може би има някакво пряко участие. Тази преписка обаче е потулена …".

Според Цацаров обвинения, отправяни по този начин в общественото пространство, ако не бъдат подкрепени с факти, уронват авторитета и достойнството на държавни институции и народни представители.

По повод изявленията на Цветан Цветанов и Делян Пеевски за среща между тримата, Цацаров заявява, че не иска да влиза в този задочен диалог. Според него диалогът е породен "както от настоящо политическо противопоставяне, така и от техни лични и други отношения в близкото минало".

Цацаров отказва да коментира "отново и повтаряната многократно от Цветан Цветанов неистина относно това кой кого е водил или заварил в кабинета му в Министерството на вътрешните работи".

По повод твърденията на Пеевски, че Цветанов е лобирал за Ася Петрова и е бил против Борислав Сарафов, Цацаров заявява:

"Заместниците на главния прокурор са предложени за назначаване от Висшия съдебен съвет с оглед преценката за професионалните им качества и възможността за работа в екип. Това категорично касае и предложенията относно прокурорите Ася Петрова и Борислав Сарафов. Нито те, нито които и да е други предложения, са били съобразявани с исканията или с личните отношения на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, каквито и да са те."

Цацаров посочва, че не отговарят на истината и предишни твърдения на Цветанов, че прокурори, между които и Ася Петрова, сега са "обект на атаки".


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване