02/12/14 12:48
(http://www.hsnovini.com/)

2 500 коли в димитровградско без сертификат за катализатор

Георги Стайков, началник отдел “Приходи”

40 % отстъпка от данък МПС имат право да ползват собственици на автомобили с мощност до 74- киловата мощност от община Димитровград. За да се възползват от бонуса, те трябва да представят талон, в който да е  вписан евростандарт 3,4 и 5. Така водачите могат да докажат наличието на действащ катализатор, уточни на пресконференция днес началникът на отдел „Приходи” в общинска администрация Георги Стайков.

По данни на отдела 2 500 автомобила, регистрирани в общината нямат вписани в големия талон необходимия евростандарт. За улеснение на собствениците на возила от приходната администрация са установили връзка с столична фирма, оторизирана в страната да издава такива сертификати. Представители на организацията ще извършват прегледи на автомобилите в димитровградски сервиз. След като той бъде избран от администрацията, ще се посочи и периода, в който изнесения офис на фирмата ще работи в Димитровград. Издаването на сертификата струва 22,80 лв., уточни Георги Стайков.

Всички, които искат да ползват отстъпка от данък МПС, трябва да заявят това предварително в отдел „Приходи”. До 30 септември е срокът за плащане на налога.

По данни на приходната администрация от 145 регистрирани товарни автомобили в общината, 8 трябва да представят сертификат, а от 770 заведени в масивите на данъчните леки коли, 630 имат сертификат Евро 3, 4 и 5.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване