02/12/14 13:10
(http://www.hsnovini.com/)

Близнаците Ростислав и Преслав първи по шах

Близнаците Преслав и Ростислав

Близнаците Преслав и Ростислав

Близнаците  Преслав и Ростислав Петкови участваха в  състезанието по шах, което се проведе отборно в Младежки център.  Те бяха представители на отбора езиковата гимназия, който стигна до първото място, благодарение на тяхната отлична игра за пореден път.

Участие взеха ученици от 8 до 10 клас . Състезателите бяха разпределени в 4 отбора като състезатели имаше още от строителната гимназия в Хасково, гимназията по транспорт и училището от с. Долно Големанци.

Двамата таланти през ноември показаха отлични резултати и в турнира „Купа Тримонциум”, който се проведе в Пловдив. Тогава Ростислав стана на 3-то място, а Преслав на 5-то във възраст до 14 – годишни.

8-мокласниците се занимават с шах от 8 г. като техен личен треньор е баща  им д-р Ясен Калайджиев.

Още в  5-ти клас младежите извели отбора си от училище „ Св. Иван Рилски”  на 2- ро място на Републиканско ученическо състезание за отбори, похвали се треньорът.

След отбора на езиковата гимназия, който получи купата се наредиха възпитаниците от с. Долни Големанци. След тях са учениците от Строителната и Транспортната гимназии.

  В Хасково имаме двама големи  таланти  - Ростислав и Преслав Петкови, коментира главният съдия Янко Панайотов, който от 1989-та е капитан на отбори от мъже от А група.

Той се надява момчетата да вървят още напред.                           

През април те започват участието си в блиц турнири в  Пловдив, допълни личният им треньор.

  Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване