02/12/14 22:10
(http://www.klassa.bg/)

Военослужещи: „Ние нямаме МИНИСТЪР, имаме партиен говорител на БСП“

Хаоса и кадруването на ГЕРБ в МО продължава под пасивното наблюдение на Ангел Найденов

От 01.02.2014г. Министерството на отбраната може да се похвали с нов устройствен правилник – правилник, който обещаваше съкращение и оптимизация на администрацията. Обещаваше, но не изпълни. Посредством различни административни похвати, които „хвърлят прах в очите“ на обикновения българин, администрацията не само не бе намалена, но напротив – тя бе увеличена.

 

С красивите обещания за реформа и оптимизация бяха заслепени не само редовите граждани, но и самият Министър на отбраната, добре заблуден от главния кадровик на ГЕРБ (Директор на дирекция „Човешки ресурси“ в МО по времето на ГЕРБ) и понастоящем заместник-министър Иван Иванов. Същият човек, без чийто подпис не може да се осъществи каквото и да е назначение, дори на ниска длъжност. Именно заради неговия подпис, макар и с действащ устройствен правилник, служителите все още не са назначени на новите си длъжности и не са получили заповедта си. Цялото министерство трябваше да изчака „Негово Светейшество“, заместник-министъра Иван Иванов да се завърне от важна командировка в Брюксел и да подпише тези заповеди. Освен подписа си, Иванов даде и благословията си за назначение на някое „недоносче“ на ГЕРБ или, в краен случай, на поредния пенсиониран военен, какъвто е и той.

 

Макар Министър Ангел Найденов многократно да е обявявал в медийното пространство и вътре в самото ведомство, че ще прекрати практиката да се назначават пенсионирани военни като държавни служители, зам.-министърът е на друго мнение и дава други разпореждания. Факт е, че към днешна дата под безпомощния поглед на министър Ангел Найденов министерството изпълнява указанията на Иванов. Но това, явно, не го смущава.

 

Дългогодишната мечта на Ангел Найденов да бъде МИНИСТЪР на отбраната най-накрая се сбъдна. Лошата новина е, че неговото пребиваване на този пост ще остане само един емоциален акт без никакво съдържание, тъй като той се държи и действа като говорител на БСП, а не като МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА. За това и мнението сред редовите военнослужещи е, че те нямат министър, а имат „говорител на политическа партия, който се занимава с разрешаване проблемите на изборния си район Перник“. А техните проблеми кой ще реши?!


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване