02/12/14 21:41
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ-партия без конгреси, поканена за.. „извозване”?!

След като парламентарна комисия установи, че политическа партия ГЕРБ е единствената, която е ползвала услугите на „Авиоотряд-28” и военно въздушните ни сили като частен превозвач за партийни цели, не е ли време нейния актив да бъде извозен със същите тези авиотаксита до местата за изтърпяване на наказания след провеждането на партийния им форум в неделя! Така ще се икономисат и пари на данъкоплатците и ще продължи тренировката на военните пилоти за безплатен и безавариен превоз на партийната номенклатура „извозила” държавата за свой частен интерес!

Съгласно Чл.29 от Устава на ПП”ГЕРБ”- „Националното събрание е върховен орган на партия ГЕРБ, който се свиква най-малко веднъж на четири години с решение на Изпълнителната комисия. Националното събрание се свиква с покана, публикувана най-малко в един национален ежедневник, не по-късно един месец преди насрочената дата. В поканата се посочват датата, часът, мястото на провеждане и дневният ред. Поканата следва да бъде поставена и на място за обявления в централата на партия ГЕРБ”.

Този устав е приет единодушно от учредителите на Политическа партия “ГЕРБ” на 03.12.2006 година, изменен и допълнен с решение на Националното събрание на ГЕРБ от 12.07.2008 г. и на 10.01.2010 г.

Ето един пример за модерно партийно строителство в услуга и в интерес на партийния лидер и неговата придворна свита от палячовци- поканени за участие в конгреса от „личната страница във Фейсбук” на своя патрон! „Ще бъде добър, хубав конгрес, по-хубав от този на БСП”, защото основната дума ще имат лидерът Борисов и новата класна на депутатите от ГЕРБ-Цецка Цачева!!!

Седем години, от които четири на власт, Партията за европейско развитие се саморазвиваше по волята и мерака на своя шаман като фамилна партия, встрани не само от демократичните норми за партиен живот, но и показно нарушавайки своя устав!

Същият този устав, в който последователите на Слънцето от Банкя ще се закълнат в партийна вярност, е записано, че „Основният принцип, който ГЕРБ прокламира, е Европеизацията за укрепване доверието на обществото чрез демократични средства и методи”!?

Партия, която в своята 7-годишна история не намери небходимост, време, сили и морал да застане (според своя устав) пред своите членове, симпатизанти и, разбира се, избиратели, се обърна по примера на столетницата към изпитаната конгресна форма за затягане на партийните редици! Лансираният вариант за едновременно провеждане на двата конгреса на ГЕРБ и БСП в една зала беше едно разумно решение, защото разликите между тези две партии стават все по малки за избирателите, а пък за делегатите беше без значение, в кой от конгресите ще заседават.

Защо ли? С какво се промени битието на партийната върхушка, вече в опозиция, че се налага да бъде търсено партийното единство на всяка цена и с всички методи и форми за убеждаване?

Отговорът е много прост и не толкова лесен- ГЕРБ се провали не само в управлението на държавата; ГЕРБ се сгромоляса и в опозиция от неадекватните пожарникаро-физкултурни действия на Борисов, Цветанов и сие да възседне протестите на пробудилото се гражданско общество! Свалени от власт чрез протестния вот на обществото, те най-нагло и безочливо се опитаха да се възползват от протестната вълна, която като бумеранг да ги върне отново на бял кон във властта.

Народът ни търпелив за експерименти в неговото управление, но много мъдро го е казал-„Който сее ветрове, ще жъне бури”! Никой не е забравен и нищо не е забравено, гражданино Цветанов, и заклинанията от рода „ аз съм отдаден изцяло на ГЕРБ, така че ще остана в ГЕРБ до края на живота си” едва ли ще помогнат много!

В неделя започва първата жътва на лидерската партия ГЕРБ, зад която една клика се опита да монополизира държавата! За резултатите не е необходимо да гадаем- уморените коне, г-н Цветанов, ги убиват...за сега само политически! В България, за ваша изненада, хората започнаха да мразят и презират и безплатно, защото мразят лъжата, корупцията и полицейщината, които чрез вас и вашия патрон символизираше ГЕРБ!


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване