02/12/14 10:56
(http://www.hsnovini.com/)

Министърът на отбраната Ангел Найденов идва в Хасково за среща с военнослужещи

Министърът на отбраната Ангел Найденов идва утре, 13 февруари на посещение в Хасково. Той ще се срещне с военнослужещи от местното формирование 52 740, информират от там. Официалното посрещане на министъра е в 14 часа.

По-рано същия ден Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще участват в церемония по посрещането на 25-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, който успешно приключи участието си в мисията на НАТО в Афганистан.

Военният ритуал ще се проведе на централния площад на Стара Загора и на него ще присъстват министър-председателят на Република България Пламен Орешарски, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.

В страната ни се завърнаха над 430 военнослужещи от състава на 25-ия контингент – щабни офицери, 15-та рота за охрана на летище Кандахар, четири екипа от съветници, военнополицейско подразделение и медицински екип. 16 от военнослужещите са жени, като 7 от тях са включени в състава на ротата, информират от пресцентъра на министерството на отбраната.

По време на мисията военнослужещите изпълниха 3 469 ежедневни денонощни дежурства в различни бази и обекти на НАТО, на наблюдателни кули, контролно-пропускателни пунктове, в тактически и съвместни оперативни центрове и 3 534 механизирани и пеши патрули. Успешно бяха проведени и обучението и методическото подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия, уточняват от пресцентъра на ресорното ведомство.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване