02/12/14 07:16
(http://www.klassa.bg/)

Не заставам зад него, докато не докаже, че е прав

Пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта категорично, че думите на Цветан Цветанов не съвпадат с позицията на ГЕРБ. "Категорично осъждам политиката и начина, по който се води. Разбирам това, че след като има обвинения, той трябва да се защитава и да отговори на тези неща, но той говори като пряко засегнат от делата човек. Това не е позиция на партията, напротив - ГЕРБ винаги е била за това да се пазят институциите и да се оставят да работят на спокойствие", каза в кулоарите на парламента Борисов.

„Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, а сега действа по същия начин и с прокуратурата. В европейския доклад, главният прокурор е изваден като положителен пример", каза още Борисов. Попитан, дали това означава, че не застава зад думите на зам.-председателя на ГЕРБ, Борисов отговори, че не застава, докато не ги докаже. "Доколкото знам, вече има реакция и от прокуратурата, така че, ако Цветанов има доказателства, че е прав, те трябва да отидат там. На този етап, и обратната страна по никакъв начин не ме е убедила, че тези подслушвания са факт", каза още Борисов.

„Навремето, главният прокурор Филчев е идвал в кабинета ми, като главен секретар, за да планираме операции. И при Петканов, и при Румен Петков, и при Цветанов после, много пъти прокурори са били в МВР. Това не е нищо, което е осъждано или осъждащо, напротив, винаги съм бил на принципа - да се отиде на място, да се участва пряко в операциите на МВР, от страна на прокуратурата, защото те са господар на производството. Те след това отиват в съда, за да защитават това, което МВР или ДАНС са направили. Много съм разочарован от това, което се води между депутати в публичното пространство, наместват се имена на магистрати, ако някой има информация, ако някой може да потвърди това, което счита, че е истина, има надлежен ред в прокуратурата и да си провери, дори да се каже директно,конкретно да се вкара в анкетна комисия в парламента и да видим дали е така или не", каза още Борисов. „В момента водя над 15 дела за лъжи и клевети", завърши лидерът на ГЕРБ.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване