02/12/14 13:00
(http://www.hsnovini.com/)

Обмислят повече паралелки за първолаци в Левски

От 3 на 4 да се увеличат паралелките за 1-ви клас обмислят от ръководството на СОУ ”Васил Левски” в Хасково . Това съобщи новият директор Атанаска Петкова, която е временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс. Освен това се обмисля и подготвителните групи да бъдат увеличени от 1 на две.

Като идея на новото ръководство е и провеждането на лятно училище. Децата, които завършват на 24 май детските градини и подадат документи за прием в първи клас в учебното заведение, ще се възползват от възможността.

Лятното училище ще бъде безплатно. Занятията ще се провеждат от 8 до 16 часа. Възможно е да бъде включен и „обяд”в стола, но той ще се заплаща от родителите, уточни директорът.

Прием на ученици в 9 – ти клас обаче няма да има. Причината е, че повече гимназисти предпочитали да учат в профилирани и професионални гимназии, сподели Петковва.

В училището в момента се ремонтира учителската стая и фоайето откъм централния вход на сградата, тъй като  скоро се очакват гости от Турция и Полша по проект, по който училището работи.
За 19  февруари- патронния празник на учебното заведение, ще бъде организирано шествие, което ще тръгне  от паметника на Васил  Левски до зала „ Недялка Симеонова”. Там ще бъдат връчени и  награди на най- добрите  участници в конкурсите, които се провеждат седмица преди празника.

 

 

 

    Анжелина  Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване