02/12/14 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Саудитските власти спряха 41 електронни издания

Саудитските власти спряха 41 електронни издания заради липса на регистрация, а се подготвя блокирането на още 1400. Информацията е на спътниковия телевизионен канал "Скай нюз Арабия". "Основна причина за това е липсата на лицензи у тези електронни вестници и блогове, но и това, че те са в основата на възникнали вълнения в обществото", заяви представителят на саудитското министерство на културата и информацията Абдел Азис ал Мулхем пред телевизията.

"Тяхното спиране е най-добрият начин да се решат проблемите", отбелязва Ал Мулхем. "Пътят, по който върви министерството е в полза на всички, защото се създава, както се казва, отговорна свобода (на словото)". Министерството припомня, че медиите са били предупреждавани многократно, че трябва да получат лиценз, но те са игнорирали тези предупреждения. Според Ал Мулхем тези електронни медии са си поставяли за цел не да информират за събитията, а да заблуждават обществото, пише ИТАР-ТАСС. В момента работят 600 лицензирани информационни сайта. 

"Когато въпросът и с останалите издания бъде уреден, те ще могат да възобновят работата си", завърши обясненията си представителят на кралското ведомство.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване