02/12/14 21:06
(http://www.klassa.bg/)

Финансирането на общините не зависи от партийната принадлежност на кметовете

Основен приоритет в управленската програма на правителството е преодоляването на различието между регионите в страната. Това пише министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на писмото, получено в Mинистерския съвет от председателя на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов, информират от правителствената информационна служба.

В неделя Борисов поиска среща с премиера и кметовете на най-големите градове в страната, които са останали без финансиране по инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие". От ГЕРБ коментираха, че разпределението на проекти и тяхното финансиране са определени на партиен принцип. Според тях най-много пари са получили населени места, чиито кметове са от БСП и ДПС, за сметка на градове, в които местното управление е на ГЕРБ.

Премиерът Орешарски подчертава, че правителството полага много усилия за намирането на средства за българските общини. "Такива са предвидени както от фондовете на Европейския съюз, така и в държавния бюджет за 2014г. Един от основните инструменти в тази посока е публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", отбелязва министър-председателят.

Той подчертава още, че кабинетът има добър диалог с общините в рамките на Съвета по децентрализация и на НСОРБ.

"За нас не е от значение политическата принадлежност на кметовете от различни общини. В рамките на НСОРБ съм готов да се срещна с всички представители на местната власт и да коментирам посочените теми. Готов съм да дискутирам и с Вас въпросите, които поставяте във Вашето писмо", пише още Орешарски до Борисов.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване