02/13/14 11:02
(http://www.klassa.bg/)

Спогодбата с КНДР е още от времето на Борисов

Спогодбата със Северна Корея за сътрудничество в областта на медиите, културата и образованието е стандартна и тази, която вчера МС реши да утвърди, е продължение на предишната, приета от кабинета на ГЕРБ и влязла в сила с подписа на Бойко Борисов през октомври 2010 г.

Това каза пред Нова ТВ външният министър Кристиян Вигенин по повод информацията от вчера, че България ще подпише спогодба със Северна Корея за сътрудничество в областта на културата, медиите и образованието.

По думите на Вигенин на 1 октомври 2010 г. неговият предшественик Николай Младенов е внесъл в Министерския съвет проект за спогодба, а на 20 октомври 2013 г. срокът на тази програма за сътрудничество е изтекъл и затова е внесено предложение в правителството за удължаването ѝ. 

„Това са тригодишни програми, които се възобновяват на всеки три години. Дейностите по тази спогодба, която е рамкова, са доста ограничени. В миналото те са се изчерпвали с участие в киното, във фестивали. По отношение на медиите българските медии едва ли има какво да научат от корейските, но може би ние можем да бъдем полезни с нещо”, коментира още Вигенин.

"В момента България се приготвя да поеме ротационното председателство на ЕС в Пхенян, тъй като не всички държави от съюза имат дипломатически представителства в КНДР. 

Тази спогодба е стандартна, това драматизиране на въпроса е излишно", заяви Вигенин.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване