02/16/14 19:49
(http://www.klassa.bg/)

Церемонията по откриването на Олимпийските игри: зрителите видяха сънища за Русия

Основната идея на церемонията са сънищата на малко момиченце, която вижда Русия и нейната история в различни периоди

Скъсване със съветската практика

Говорейки за церемонията по откриване на Игрите,  The Japan Times подчертава, че феновете за възхитени от тържествата в Сочи: шоу-пътешествието по историята и културата на Русия беше интересно…

Церемонията по откриването произведе голямо впечатление и на полските журналисти.  Gazeta Wyborcza заявява, че Русия показа на Света своето най-хубаво експортно лице. „Аз не очаквах, че спектакълът ще бъде толкова мъдър и смел… Подхранваха се опасенията, че на Церемонията ще видим дежурната патриотично-военно-православна версия за руската история. Но не. Ернст и неговия екип показаха съвсем друг „Сън за Русия:  смел и любопитен“, пише коментаторът на Gazeta Wyborcza…

В Церемонията по откриването на Игрите имаше много „естетични и красиви моменти“, отбелязва Nowa Europa Wschodnia. „Аз се страхувам, че периодът на Олимпиадата ще се превърне във време на издевателства над руските пропуски и различно възприемане на естетиката, време на преднамерено търсене на различията, в тяхната негативна проява. Трябва да сме обективни: руската гледна точка се отличава от нашата, но и нашата не е единствено вярната“, – подчертава авторът на публикацията..

Китайското  Peoples Daily Online е убедено, че всякакви неодобрителни отзиви за Сочи, само доказват лицемерието на Запада. „Президентът на Китай   Си Цзиньпин взе учаастие в Церемонията по откриването заедно с висши представители на повече от 40 страни, цифра, превишаваща присъствието на предишни зимни игри. Отсъстваха лидерите на основните страни на Запада : САЩ, Великобритания, Франция, Германия“.

Сочи беше удобна  боксова круша  за западните медии в продължение на няколко години, посочва  Global Times. „Някои уважавани медии отделяха много внимание на проблема с бездомните кучета и лошото качество на хотелите, но не разказваха  за най-съвременните спортни съоръжения, построени в града. Даже терористичния акт по време на  Бостънския маратон  на 15 април 2013 година не предизвика загриженост на западните медии по повод бъдещите спортни събития в САЩ, но защо  такова безпокойство съществуваше по повод на Сочи?“ – задава въпрос изданието.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване