02/17/14 07:45
(http://www.klassa.bg/)

Япония не може да се отърси от снежни беди

При различни инциденти, предизвикани от рекордните снеговалежи в Япония, са загинали 19 души. Почти 1,6 хил. японци са получили различни травми, съобщи в понеделник японското противопожарно управление, което изпълнява функциите на спасителна служба в страната.

Пътни инциденти, срутване на покриви, свлачища в планините са сред причините за смъртните случаи. В седем префектури в централната част на Япония откъснати от външния свят остават 11 населени места с почти 7 хил. души. За разчистването на невижданата снежна покривка е привлечена тежка техника, включително и армейски части.
Заради скъсаните електропроводи по време на снеговалежите над 9 хил. домакинства и днес са без централно електрозахранване. В Токио и други японски летища са отменени над 830 вътрешни полета. С огромни закъснения продължават да се движат влаковете по основните японски железопътни магистрали, включително прословутите с точността си високоскоростни влакове от системата "Шинкансен". В много части от страната частично са затворени автомобилни пътища, съобщи ИТАР-ТАСС.
В петък и събота над много места в централната част на Япония падна най-голямото измервано някога от метеоролозите количество сняг. Синоптиците предупреждават, че и през тази седмица лошото време може да продължи. Снежни беди връхлитат не за първи път централната част на Япония тази зима. Миналата седмица при силни снеговалежи загинаха 13 души.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване