02/18/14 04:32
(http://www.klassa.bg/)

ДНСК: Няма как да спрем пак "Дюнигейт"

От Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) са категорични, че след влязлото в сила решение на Бургаския административен съд нямат полезен ход за "Дюнигейт" и са длъжни да се съобразят с него.

От ДНСК припомнят, че решението на съда е окончателно, а след като от административния орган са излезли с решение, че заповедта за спиране на строежите е незаконосъобразна, то те са длъжни да се съобразят с това постановление.

Това означава, че всъщност няма пречки строителството от "СЛЕ груп" върху 29- те декара край Несебър на еднофамилни жилища и жилищна сграда за сезонно обитаване да започне.

"От тук следва, че одобрените инвестиционни проекти и издаденото от главния архитект на община Несебър Разрешение за строеж № 68/21 декември 2012 г., са потвърдени като законосъобразно издадени с окончателно съдебно решение. Т.е. същите са влезли в сила на 14 февруари 2014 г. - датата на постановяването му, и не подлежат на отмяна", се казва в становището на ДНСК.

От пресцентъра допълниха ,че няма как да бъде издадена нова заповед за спиране на строителството.

"В тази връзка, следва да се има предвид, че разпоредбите на АПК (Административен процесуален кодекс) предвиждат, че всички актове и действия на административния орган, в случая - на органите на ДНСК, извършени в противоречие с влязлото в сила съдебно решение, са нищожни", се казва още в становището.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване