02/18/14 13:55
(http://radiomilena.com/)

Почина депутатът от БСП Димчо Михалевски

Почина депутатът от БСП Димчо Михалевски. Народният представител е издъхнал на 48-годишна възраст след тежки усложнения след прекарана бронхопневмония.

В края на декември 2013 г. той бе приет в болница в Истанбул след усложнения от вирусна инфекция, съобщава КРОСС.

Тъжната вест за кончината на младия народен представител от Бургас дойде от колегите му в парламента, след което заседанието беше прекратено.

“Отиде си един млад човек, който всички народни представители познаваха с добро. Познаваха го със силата му да отстоява политическите си идеи, да влиза подготвен в политически битки, да ги печели и да се отдава на обществото, на България. Любящ баща, човек, вярващ в бъдещето на България”, каза председателят на НС Михаил Миков.

Депутатите почетоха с едноминутно мълчание и ставане на крака паметта на Михалевски.

Димчо Михалевски е роден на 24 октомври 1965 година в град Кърджали. Завършва “Промишлено и гражданско строителство” в УАСГ. Магистър е по политически мениджмънт от НБУ.

Бил е заместник-кмет на община Кърджали (2000-2003). Координатор на отдел “Регионална политика” във ВС на БСП (2004-2005). Изпълнителен директор на “СД лайтинг” АД (2004-2005). Зам.-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в 86о-то правителство на България.

Избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 41-ото НС от 22-ри МИР Смолян. Избран за народен представител от листата на Коалиция за България в 42-ото НС от 2-ри МИР Бургас.

Областният и Общински съвет на БСП – Бургас изказа най-искрени съболезнования на близките на депутата. Дълбоко скърбим за голямата загуба, пишат в съобщение до медиите.

Съболезнования поднесоха и колегите на Михалевски от опозицията.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования към семейството, близките и приятелите на нашия уважаван колега Димчо Михалевски. С неговата кончина българският парламентаризъм загуби един достоен политик. Той винаги отстояваше позициите си аргументирано, експертно и всеотдайно. Колегата Михалевски ще остане в историята на българското Народно събрание като изключително отговорен и последователен в своите идеи и каузи, пишат от ГЕРБ.

СДС – Бургас също изказва съболезнования на роднините, приятелите и колегите на народния представител от  Коалиция за България  Димчо Михалевски, който ни напусна днес.

Димчо Михалевски беше наш политически опонент, но той беше  професионалист и достойна личност, която използваше цялата си жизнена енергия, за да работи за Бургас. Затова изразяваме своето уважение към него и ще го помним с добро.

Поклон пред светлата му памет!

Публикувана на 02/18/14 13:55 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-4_T6dzRQY8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване