02/19/14 10:29
(http://www.hsnovini.com/)

5 чуждестранни отбора гостуват на ПГ по туризъм ” Ал. Паскалев” по проект

 5 отбора гостуват на гимназията по туризъм „Александър Паскалев” в Хасково по програма Коменски. Проектът на тема Eat betterto live better all you life long е с цел юношите да се научат да се хранят здравословно.

 

 5-те отбора са от Турция, Полша, Чехия, Германия и Италия. Това е 5-тата поредна среща  на тимовете. Учениците ще останат в Хасково до петък.

 

На среща днес с ръководството на гимназията по туризъм младежите представиха филми. В своите продукции  всеки отбор показа рецепти, свързани със здравословното хранене. Отборите представиха и презентация за  видовете вода – трапезна, минерална и други.

 

 Директорът на училището Пенка Георгиева приветства гостите и им поднесе символични подаръци от България.

След срещата отборите ще организират разходка из града. Следващия ден ще посетят Златоград.

По проекта следва 6-та среща в Италия. Около 10 ученици и преподаватели от отбора на гимназията по туризъм  ще бъдат в европейската страна от 6 до 10 май.

 Проектът е на стойност 20 000 евро. До момента по него са извършени няколко вида дейности. Издаден е вестник за здравословното хранене, книга с рецепти  и са изработени постери против затлъстяването. Провеждани са и анкети за здравословния начин на живот.

Анжелина Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване