02/19/14 08:09
(http://www.klassa.bg/)

Бум в кражбата на фирми

Кражбата на фирми набира голяма скорост у нас напоследък и е нужно законодателят да предприеме мерки. За това призовават от ръководството на Нотариалната камара в България.

Нотариусите са забелязали бума през последните месеци, като случаите зачестяват около почивните дни. 

Фалшифицирането на подписи и печати на нотариуси е най-често използваният метод, казват от камарата. Този метод за кражба на фирма може да се избегне, ако всички договори за прехвърляне на дялове от търговски дружества започнат да се вписват в информационната система "Единство", която Нотариалната камара създаде през 2009 г. 

Там в момента са събрани всички пълномощни за разпореждане на права върху недвижими имоти от близо 15 г. насам, което според нотариусите до голяма степен е пресякло масовите кражби на имоти с фалшиви пълномощни.

Нотариусите предлагат също държавата да им даде достъп до масивите на КАТ, така че те да могат директно да регистрират сделките по прехвърляне на коли. 

Това според тях също ще пресече кражбите, а и ще спестява време на гражданите, защото колата им ще се окаже регистрирана едновременно с изповядването на сделката пред нотариус.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване