02/19/14 08:12
(http://www.klassa.bg/)

Възрастна дама простреля крадец в Аржентина

Аржентинка на 77 година отблъсна с револвер в ръка двама крадци, нахлули в дома й в Росарио, трети по големина град в Аржентина, съобщи източник от местната полиция, цитиран от АФП.
Вдовицата Ирма, която живее сама от четири години, се събудила в понеделник рано сутринта от звука на счупено стъкло. Жената изпаднала в паника и потърсила револвера на съпруга си, който тя никога не била използвала по-рано.
"Един от тях (крадците) ми извика: "Кучко, защо не си вземеш пистолета?", и аз му отговорих "А, искаш пистолет, чакай" и стрелях, той направи няколко крачки и падна", разказва жената пред местен телевизионен канал.
Според полицията пенсионерката е стреляла два пъти, без да се прицелва. Първият куршум, изстрелян от възрастната жена, се забил в стената, но вторият улучил крадеца в дясното рамо. Мъжът, който не бил въоръжен, починал по-късно в болница. Неговият съучастник успял да се измъкне.
Старата дама не е обвинена в убийство, защото прокурорът преценил, че стрелбата е станала при самозащита.
Заради опасения от отмъщение в града, разтърсван от насилие и уреждане на сметки, свързани с трафика на наркотици, къщата на Ирма е под полицейско наблюдение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване