02/19/14 21:01
(http://www.klassa.bg/)

Паметникът на Левски бе недостъпен за граждани заради "Атака"

Честванията на годишнината от гибелта на Васил Левски не минаха без опити за провокации от агитки на "Атака", а след призиви на Волен Сидеров полицията отдели граждани, желаещи да положат цветя под паметника, за да има място за митинг на националистите.

Шествие на партията пристигна пред паметника на Васил Левски в края на официалната церемония в памет на загиналия преди 141 години Апостол на свободата.

Хората на "Атака" тръгнаха към групата на около 20 протестиращи срещу правителството, които по-рано скандираха "оставка". Лидерът на националистите Волен Сидеров пък нареди на полицията да изгони демонстрантите, иначе хората му щели да се заемат с това. Двете страни си размениха обиди и освирквания.

Заради шествието от националисти кордон от полиция на бул. "Васил Левски" не допусна граждани да стигнат до паметника,

което предизвика освирквания и скандирания, съобщи "Фокус". Полицейското присъствие е изключително засилено, полицията направи и втори кордон между протестиращите и "Атака" и до сблъсъци не се стигна.

Полицията отдели протестиращите и граждани, сред които има и хора с деца, встрани от загражденията.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване