02/19/14 12:15
(http://www.hsnovini.com/)

С шествие и панихида почетоха Васил Левски в Димитровград

С едноминутно мълчание, венци и цветя стотици димитровградчани отдадоха почит пред делото на Апостола на свободата. В общоградското поклонение се включиха представители на общинската администрация, съветници, културни институции, политически партии, граждани и ученици.

Отбелязването на 141-та годишнина от гибелна на Васил Левски започна с издигане на националното значе в двора на СОУ „Васил Левски”. Директорът на училището Антон Иванов припомни делото на големия български революционер. Забавно-духовия оркестър поведе шествие до бюст-паметника на Апостола на свободата в което се включи и множеството граждани дошли да отдадат почитта си към Васил Левски.

Денят на възпоминание започна с панихида в местния храм „Св. Димитър”, отслужена от архиерейския наместник отец Георги Тодев, който определи Левски като светец и пророк за бъднините на България.

В църквата рецитал за Апостола на свободата изнесоха възпитаници от ІІ и ІV клас на ОУ „Пенчо Славейков”. Децата получиха подарък от местния храм – детска библия в картинки.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване