02/19/14 11:15
(http://www.hsnovini.com/)

Хасково сведе глава пред Апостола на свободата

С възпоменателна церемония и едноминутно мълчание Хасково почете паметта на българския революционер Васил Левски. Днес се навършват 141 години от обесването на Апостола на свободата.

Под звуците на Духовия оркестър венци и цветя пред бюст-паметника на Левски поднесоха областният управител на Хасково Кадир Исов и заместникът му Иван Станчев, заместник – кметът на община Хасково Златимир Желев и секретарят на администрацията Атанас Димитров, военнослужещи от местното формирование, политически партии, културни институции, общественици, граждани и ученици. В поклонението се включиха и децата от ЦДГ №3 “Зорница”, които днес имат програма, посветена на Апостола. Рецитал изнесоха възпитаниците на СОУ „Васил Левки”, които днес честват патронния празник на училището.

„Днес признателна България се прекланя глава пред делото на големия български революционер Васил Левски. Той остава неподражаем и велик. Може би най-ценно ще остане неговото най-възприето схващане, че да се решава българския въпрос като се залага на външни сили винаги ще се оказва фатално за България”, сподели в словото си директорът на СОУ „Васил Левски” Атанаска Петкова.

На възпоменателната церемония по поднасяне на венци и цветя младежи от Хасково разпънаха транспарант пред паметника на Апостола с надпис: “141 години  безсмъртие 1837 – ∞”. Пред журналисти те заявиха, че не са представители на политическа партия.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване