02/20/14 06:59
(http://www.klassa.bg/)

В ПЕС няма място за АБВ

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че дори да се регистрира като партия, АБВ няма никакви шансове да стане член на Партията на европейските социалисти. Нищо не им дава основание да бъдат член на ПЕС. "Няма как да стане. Това членството в ПЕС не е лека работа. АБВ се утвърждава като един идеен тюрлюгювеч, който маскира по същество един чисто властови проект. Говори се за социалдемокрация, но наред с това много силни са патриотарските елементи и много други елементи в говоренето", подчерта Станишев.

В Брюксел, където в момента работи по новия манифест на ПЕС и предстоящия конгрес на партията, Станишев отхвърли твърденията, че е под натиск да се оттегли от председателския пост в Партията на европейските социалисти. Това са спекулации, които винаги циркулират в задкулисието на политическото и медийно пространство, посочи той.

Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти не е убеден дали в този момент санкции срещу управляващите в Украйна ще бъдат полезни. По повод неофициалните информации, че България, под руски натиск, ще се противопостави на налагането на санкции, Станишев подчерта, че решението ще се вземе в диалог с партиите, които подкрепят правителството.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване