02/20/14 07:01
(http://www.klassa.bg/)

И ние можем да сме първи

Едно изследване за най-податливата на чуждо влияние държава сигурно би изкарало България на челното място. Управниците ни изглеждат шампиони по пъргавината да изпълняват спуснати отвън решения, дори да противоречат на националните интереси.

Искаме електроразпределението ви - бите шьон, тутакси. Спрете си реакторите - авек плезир, веднага. Нарежете си ракетите - йес, й-е-е-с, още утре. Дайте ни водите, пътищата, земята си - буюрум, ефенди, вече са ваши. Каквото не им кажат, това не са направили. Каквото не са им поискали - това не са дали.

Но от време на време сянка срам полазва по усмивката на българския управник. Той изправя гордо гръбнак и поставя условия. Ще ти продам „Балкан“, но ще дадеш 100 000 долара, няма как.

Подобни бутафорни условия изскачат и след позорното решение на властите да продават земята ни на чужденци. Можело да купуват, но само европейци. Трябва и да са пребивавали три години у нас. А - и произхода на парите им ще проверим. Тия хора не знаят ли, че чуждите служби, чиито държави имат интерес от заграбването на българската земя, ще определят някой, да го наречем Махмуд, който да осъществи плана. Махмуд веднага ще изнамери някой мотаещ се тук Луиджи. Ще му преведе пари от някоя ислямска банка за развитие и Луиджи ще започне да хвърчи.

Купува тук 1000 декара, там 10 000, после нови 100 000. Та 10 000 декара земя струват колкото един мърляв апартамент в Лондон и Луиджи трупа ли, трупа имоти. Няма забрана, има и пари. В един момент прехвърля всичко на Махмуд и отлита завинаги.

Какво мислите, че ще направят нашите мислители? Ще развалят сделката? Ще ровят в банките в Истанбул или Рияд? Глупости - не само че са безпомощни, та те не са и имали намерение да пречат с нещо. Тия едно-две условия са да хвърлят прах в очите на лековерните, а и да вдигнат малко комисионите. После Махмуд ще вкара цяла рота, полк, дивизия ислямисти, защото не може да ги остави да страдат на границата със Сирия. И това ще му разрешат, мисля, че нямате съмнение? Колкото повече друговерци нахлуват, толкова повече българи ще емигрират, попаднали в скроения капан за ислямизиране и потурчване на България.
Айде де, не са такива продажници хората, би възкликнал добродушният избирател.

За да му поотворим очите, би било добре да му напомним, че малко преди Конституционният съд да благослови разпродажбата на земята, тук се появи някакъв канадски тип, представен като милиардер. Оказа се, че искал да купува запустели села и да заселва в тях сирийски бежанци. Можел да създава работни места и за българите - слуги, масажистки, строители на минарета. И вместо да го напъдят с тояги, нашите го показаха на премиера, разходиха го по страната, слагаха му се, инвеститор важен бил... Добре, че сам напусна.

Ще спечелят наградата, за която стана дума в началото, нали ?


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване