02/20/14 13:00
(http://www.hsnovini.com/)

Общинската данъчна дирекция преизпълни плана с 1,8 милиона

5-процентната отстъпка отново е валидна до края на април. Всеки гражданин, който плати данъка си в този срок, ще може да я ползва

Преизпълнение на годишния си план с 1,8 млн. лв. за миналата година. Събраните данъци през 2013 г. са в размер на 16 084 158 лв., отчете Общинската данъчна дирекция. До голяма степен повишението на събираемостта се дължи на наложените санкции, коментира директорът на данъчната администрация Павлина Стоянова-Георгиева.

През миналата година са направени 1 000 запора на банкови сметки на длъжници и е наложена възбрана на 10 автомобила. На частен съдия изпълнител са дадени 51 фирми и 16 физически лица.

От тази година всеки данъкоплатец ще получава на съобщението си специален клиентски идентификационен номер. С него от март всеки гражданин ще може да проверява по интернет, на страницата на община Хасково, в раздел „Общинска данъчна дирекция”, задълженията си. Там ще бъде публикуван и списък с длъжниците, за които е издадена заповед за запориране на банкови сметки и възбрана за ползване на имущество и МПС.

През 2013-а са изпратени над 2 000 покани на граждани и фирми със задължения, като сега се подготвят още 3 500 такива, уточниха от администрацията. За по-ефективната работата на дирекцията е увеличен щата. Публичните изпълнители от един вече са трима, има назначен и един връчител.

Павлина Стоянова-Георгиева, директор “Общинска данъчна дирекция” – Хасково

Към края на миналата година старите просрочени задължения към общината са в размер на 7 млн. лв. С най-много не платени данъци и такси, над 1 млн. лв. е „Хасково Табак” АД.  Дружеството в ликвидация е дадено на частен съдия изпълнител. Два имота на фирмата са дадени за продажба, обявиха от данъчната администрация. Следващата фирма в списъка с длъжниците е „Свила” АД. Тя е с задължения от 50 000 лв.

В началото на януари започна новата данъчна кампания за събиране на данък недвижим имот, а от седмица се събира и такса МПС. 5-процентната отстъпка отново е валидна до края на април. Всеки гражданин, който плати данъка си в този срок, ще може да я ползва.

С обновен касов салон се похвалиха от данъчната администрация. Той предстои да бъде разширен, като ползва освободеният от банка в съседство общински имот. Сега се изготвя проект за реконструкцията на помещенията.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

Разширяват касовия салон на данъчната дирекция в освободения клон на банка

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване