02/20/14 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Терористи може да качат в самолет експлозив в обувките

Американското правителство предупреди авиокомпаниите за риск от евентуални опити на терористи да скрият експлозиви в обувките си, съобщи тв каналът Ен Би Си.

Това предупреждение напомня за случая с британеца Ричайрд Рейд, който през декември 2002 г. се опита да взриви самолет по линията Париж-Маями с експлозив, скрит в обувката му. В момента терористът излежава доживотна присъда. На базата на достоверни разузнавателни сведения министерството на вътрешната сигурност призова авиокомпаниите към по-голяма бдителност на техните полети с дестинация САЩ, уточнява Ен Би Си, цитирайки официални източници, пожелали анонимност. Министерството отказа пред АФП да потвърди тази нова заплаха, като единствено повтори, че "споделя редовно информации със своите американски и международни партньори". В комюнике говорител на министерството уточни, че е предвиден набор от мерки - видими и скрити, на базата на последните разузнавателни информации и "както винаги министерството на вътрешната сигурност продължава да адаптира тези мерки за сигурност към контекста на заплахите, който непрекъснато се променя".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване