02/20/14 09:00
(http://www.hsnovini.com/)

Фирмите без дейност през 2013 г. подават в НАП нулева декларация

Фирмите, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, които през 2013 г. не са извършвали дейност, подават специален образец декларация 1010а, наречена още „нулева“, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

С нея, дружествата декларират, че през предходната година не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Образецът е публикуван и може да бъде разпечатан от интернет страницата на Агенцията на адрес www.nap.bg в раздела „Документи за юридически лица“.

1 260 фирми от област Хасково вече декларираха резултатите от дейността си от миналата година пред приходната администрация. 67 % от тях го направиха по интернет с електронен подпис, което им дава възможност да намалят корпоративния си данък, ако дължат такъв и го внесат в срок, с 1%, но не повече от 1 000 лв.

Крайният срок за подаване на формулярите и за плащане на дължим данък „печалба“ е 31 март.

Освен по електронен път, декларации се подават на място в офиса на НАП, на гише в 19 пощенски станции в областта или като писмо с обратна разписка до адрес п.к. 6300, Хасково, пл. “Свобода“ №2.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване