02/22/14 21:46
(http://noresharski.com/)

Колко много дължим на киевския Майдан

Автор: Огнян Минчев

Малцина българи си дават ясна сметка колко много дължим на героите от Киевския Евромайдан. Победата на украинските граждани над феодално-олигархичната диктатура утвърждава независимостта на украинската нация и спира попълзновенията на нео-имперския режим на Путин да възстанови контрола на Москва над пост-съветското пространство и над „слабите звена“ на бивша Източна Европа.

Със свещ да търсите – по-слабо място от България няма да намерите. Няма страна с толкова силна и арогантна кремълска пета колона на власт като България. Поражението на независима Украйна би довело до бързи и необратими стъпки към окончателна дестабилизация на България и на други страни в Източна Европа, до реинтеграцията им в евразийската империя. При подобни обстоятелства дори и формално запазеното членство на страната ни в ЕС би било смокинов лист на фактическия контрол на Кремълската олигархия над България.

Героизмът на украинския Евромайдан осуети този сценарий – поне засега. Ние трябва да отдадем почит на жертвите на гражданския бунт в Украйна и да осъзнаем своя граждански дълг – да отстраним уродливата пост-комунистическа олигархия от контрола върху властта в България.

Все още можем да направим това с мирни средства и пред избирателните урни. Утре ще бъде късно – няма кой вечно да се грижи отвън за нашата собствена свобода…

*Текстът е публикуван първо във Facebook

The post Колко много дължим на киевския Майдан appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване