02/28/14 06:59
(http://www.klassa.bg/)

Борисов се държи с Плевнелиев като с личния си пудел

Бойко Борисов дълго време отсъстваше от активното политическо пространство и изглежда, че сега е решен отново да се изяви и да навакса. И го прави така, както той може – единствено с политическата култура на човек от сенчестия бизнес. По същия начин, по който сенчестият бизнес си представя политиката, така си я представя и Бойко Борисов – като приватизирана, подвластна на потоците пари, наркотици, групировки и т.н.

Борисов не прави никаква връзка в главата си с политика и представителство. Той прави връзка между политика и сенчест бизнес и смята, че политиката се купува с пари, включително и избирателите се купуват с пари. Той смята, че единствено неговата воля решава дали той ще бъде на власт. Борисов парадира с това, че много пъти е бил избиран. Но никога не казва какви са резултатите от неговите избори. А те са на провалена общинска политика в София и на провалена тотално държавна политика - до съсипване на социалната инфраструктура на държавата - пенсионна система, трудови отношения, бизнес. През управлението на ГЕРБ всичко е доведено до разсипия, пред фалит на тези системи. Пълно недоверие на бизнеса и на хората да поемат каквато и да е самостоятелна отговорност. Можем да кажем, че при Бойко Борисов политиката си промени характера. Тя придоби измеренията на отношенията между групировките. Затова връщането към нормалната политика, към партийността е много трудно. За сега се възстановява само БСП, дясното се възстановява под ударите на ГЕРБ едва-едва, не знам дори дали ще успее до изборите да се възстанови. Но това са удари по политическата система, по парламентарната система, които бяха нанесени по времето на ГЕРБ.

Днешните изказвания на Бойко Борисов вече го разкриват в пълната му светлина. За него не са важни избирателите, не е важна политиката, която води – важно е това, което той ще поиска, като човек, който едва ли не е приватизирал държавата. Но това е само в неговото съзнание. И слава Богу, че е само в неговото съзнание. По отношение на Росен Плевнелиев Борисов продължава да се държи като с личния си пудел, който когато иска, ще остави на власт, когато не иска, няма да остави на власт. През последните дни Борисов направи изявление, че иска отново да бъде министър-председател. Което е сигнал към една част от групировките, които той подкрепя, към бизнеса и към една част от администрацията, която се надява, че той ще се завърне. С изказванията си той саботира настоящето правителство, саботира държавата. Той няма намерение и не би могъл да се държи като нормална опозиция, защото излиза от организираната престъпност. А организираната престъпност не може да се занимава с политика – тя се занимава с организирана престъпност.

Този начин на изказване не може да бъде спряна, защото идват избори. Защото факторите, които допуснаха Бойко Борисов да влезе в политиката, не са си понесли отговорността. Сега те не могат да го спрат. От това страда целият политически елит. Те нямаха представа кого изпускат на техния терен. Те не изпускат човек политическия елит, изпускат човек от организираната престъпност. А това вече води до промяна характера на политиката. Не може той да бъде спрян с демократични средства. Той ще продължи да говори, никой не може да го спре. Има право да говори. И понеже поначало престъпникът няма чувство за страх, няма чувство за последствия, има чувство на безнаказаност, той говори каквото иска.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване