03/03/14 11:24
(http://www.hsnovini.com/)

Димитровград развя трибагреници, с шествие и поклонение почетоха националния празник

С издигане на националното знаме на площад „България” от почетна рота започна тържествената церемония, посветена на 136-тата годишнина от Освобождение на България.

Слово за празника произнесе кметът на общината Иво Димов. Той призова за единение, никога да не забравяме корените си, както и за заслужена почит към „славните си предци”. Датата 3 март отбелязва възкресението на един народ, отбеляза той.

Поздрав за празника към учениците и учителите отправи председателят на местния парламент Стефан Димитров. Гласно той порица тези граждани, които си останаха в домовете на националния празник, а не излезнаха, въпреки дъжда да почетат загиналите за Свободата на страната. „Ние трябва да отстояваме България – това, което са правили и дедите ни”, допълни той.

Шествие до паметната плоча на Освободителите поведе Забавно-духов оркестър-Димитровград. В него се включиха общинското ръководство, съветници, представители на политически партии и културни институти, представителни групи на всички училища в града, ветерани от войните и пенсионери.   

Тържествата в Димитровград уважи и депутат Владимир Митрушев, който минути по-късно, заедно с градоначалникът поднесоха венец пред паметната плоча. Последваха ги всички, които се включиха в общоградското честване.

С кратка програма на откритата сцена до паметника „Трите музи” поздравиха гражданите момчетата от  Гвардейския състав, Общинския представителен хор и танцьорите от Народно читалище “Христо Ботев”.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване