03/08/14 18:20
(http://www.hsnovini.com/)

Монтана 2003 с победа над Хасково 2012, грабна Купа България 2014

 Тимът  на „Монтана 2003”  победи  „Хасково 2012” на финала във Велико Търново със 75:64. След тази победа отбора на домакините е новият носител на Купата на България.

Двата отбора изиграха един драматичен  и оспорван двубой на този турнир като срещата започна малко нервно. Баскетболистките се бориха достойно като състезателките и от двата тима показаха добра игра още в първата част.

Монтанки успяха обаче да поведат с 6 точки – 25:19 в средата на втората част.

На почивката  домакините имаха аванс от 33:31, но след 30 минути игра нашенки поведоха в резултата  с 45:43.  Така хасковлийки водеха минута преди края с 58:56.

Състезателката на Монтана Олена Самбурска обаче изравни, а Корин Адам пропусна кош за гостите. С два наказателни удара Стефка Митева изведе Монтана напред в резултата секунди преди края. Биджони Рийвс  успя да изравни със сирената.

В добавените минути след редовното време обаче баскетболистките на Елена Станкова не успяха да спрат домакините. Монтанки вкараха още 15 точки и стигнаха до победата.

За хасковския тим отлично се справи в мача Лидия Върбанова, която завърши с 20 точки, 12 борби и 5 асистенции. Американката Биджони Рийвс се разписа с 16 точки и 7 борби. Нейната съотборничка Уолтия Рол се отчете с 15 и 13.

За победителките най – добре се справи отново  Олена Самбурска. Тя успя да  завърши с 27 точки и 7 борби. Милена Томова се разписа с дабъл дабъл от 17 точки и 11 борби. Състезателката Биляна Павичевич се отчете с  16 и 9.

След тази среща хасковлийки ще бъдат  гости на  „Берое”  Стара Загора. Мачът ще бъде на 13 март.

 Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване