03/08/14 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Сблъсъци по трибуните на мача Левски-ЦСКА

Напрежение избухна на трибуните малко след старта на футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА на Националния стадион. Привърженици откъртиха десетки седалки и ги хвърлиха към терена след спорно отсъждане на съдията.

В сектор Г пристигна полиция, започна схватка между униформените и фенове на ЦСКА. Полицията извади палки. И от двете страни в публиката се трошат седалки, хвърлят се предмети.

От МВР съобщиха, че при сблъсъците има задържани, без да уточняват точната бройка, защото ситуацията се променя много динамично. Остава напрежението в секторите и на двата отбора.

Мачът между вечните съперници започна в 16.30 ч. Часове преди това полицейското присъствие в района на Националния стадион беше засилено. Футболните запалянковци на двата отбора се събраха на обичайните си места, но обстановката остана спокойна.

Полицията работи и по изясняване на инцидент, при който е пострадал водач на микробус с разградска регистрация и са нанесени материални щети по превозното средство от привърженици на столичен футболен отбор, пътуващи от Велико Търново за София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначална информация днес малко след 12 ч. автобусът с фенове е спрял за почивка в района на бензиностанция на магистрала "Хемус", край село Осиковица. Част от привържениците са нанесли материални щети върху микробус с разградска регистрация, който е бил на същото място. Пострадал е и водачът на превозното средство.

След предприетите незабавни и координирани действия от страната на полицията, автобусът с пътуващите фенове е бил спрян на няколко километра преди София и ескортиран до Осмо РУП на СДВР, където и в момента се работи по изясняване съпричастността на лицата участвали в инцидента.

Засилено беше полицейското присъствие в центъра на столицата часове преди старта на футболната среща.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване