03/08/14 10:08
(http://www.klassa.bg/)

Сидеров: Няма конфликт Русия-Украйна, има преврат

Всъщност ние имаме една голяма постановка и това се представя като конфликт между Русия и Украйна. Няма конфликт между Русия и Украйна, има преврат в Украйна. Това заяви в предаването "Панорама" лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

Сидеров беше категоричен, че властта в Киев е нелегитимна. Хората са манипулирани за случващото се в Украйна, заяви той.

"Ние говорим за руска намеса при положение, че там действат екстремисти, терористи, откровени фашисти и хора на ислямския джихад", изреди той и поясни, че става дума за наемници.

Волен Сидеров посочи, че посещението на министър Кристиан Вигенин в Украйна не е било съгласувано и е било задкулисно. Барабар Петко с мъжете – за такава акция се подава оставка, каза той. По думите му с това посещение Вигенин прокламира профашисткото управление на Украйна.

Няма да влизам в диалог, защото имам чувството, че говорите срещу себе си, отговори му Вигенин. Смятам, че нямаше да бъде достойно да не направя това посещение и за оставка щеше да е министърът на външните работи, който не би отишъл на посещение в Украйна, предвид ситуацията там, каза още Вигенин. 

Кристиан Вигенин подчерта, че към днешната българите в украинската страна не са застрашени, но това не е гаранция, че в бъдеще това няма да се случи. Затова България трябваше да каже на новата власт в Украйна, че трябва да направи всичко по силите си и да не разделя страната, да ангажира всеки граждани към стабилизиране на държавата и на правовия ред, подчерта министърът.

Украйна беше докарана до абсурд – хора се избиваха по уличите на Киев. Възниква военна заплаха от Русия – на практика Крим е под руски контрол, медиите в Крим се заместват с руски – на старите честоти се излъчват руски телевизии. Това е притеснително – това означава че се готви нещо, каза още Вигенин.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване