03/09/14 09:38
(http://www.klassa.bg/)

Дебютантите откриха танците на 14-то издание на Виенския бал в София

Дебютантки в бяло, водени от стилните си кавалери с фракове, откриха тази вечер, на 8-ми март, 14-то издание на благотворителния Виенкия бал в столичния "София хотел Балкан", предаде репортер на БГНЕС.

Балът е под патронажа на кмета на град София Йорданка Фандъкова и Негово превъзходителство посланика на Република Австрия Герхард Райвегер. Специален гост от Виена е министърът на провинция Виена и изпълнителен градски съветник с ресор "Жилищни условия, жилищно строителство и градско обновление" Михаел Лудвиг, начело на петчленна делегация.

"Моята лична цел е да работим, за да създадем истинска виенска атмосфера на тези събития. Пожелавам ви опияняваща бална нощ", поздрави гостите на бала негово превъзходителство Герхард Райвегер, посланик на Австрия у нас. Йорданка Фандъкова закъсня за откриването, защото в същото време пристигна самолетът й от чужбина, но след два часа влезе в ролята си на домакин на пищната проява. Сред гостите се забелязаха посланиците на много държави, членове на дипломатическия корпус, банкери , представители на бизнеса.

Балът е истински празничен коктейл от прояви- тържествено откриване с полонеза, музикална програма, томбола, среднощен кадрил, виенска кухня и музика. За първи път тази година за бала пристигна диригент от Виена - Мартин Кершбаум, а за кулинарните изненади на вечерта се грижат виенски майстори-готвачи. По традиция в зала "Средец" гостите ще могат да слушат традиционна музика, изпълнявана във виенските винарни. Ерих Циб, който изпълнява тази музика на акордеон, също пристигна от Виена специално за събитието. Дебютантите са избрани на кастинг, за да могат в бала да участват най-добрите. Сред поклонниците на валса са и балерини от балетно студио "Вая" с преподавател и хореограф Ваня Рошкова. На томболата ще се разиграят много специални награди- диамантен пръстен, творба на изобразителното изкуство и други скъпи предмети.

Във всяка от залите програмата е различна и посетителите на бала могат да избират кога, какво да гледат, или къде да се забавляват. А мястото, което са резервирали, е свързано само с консумацията.

С приходите от продажбата на кувертите ще бъде закупена апаратура за Специализираната болница по онкология в София.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване