03/09/14 23:52
(http://e-vestnik.bg/)

Приключенията на Блъсков 1. – Как се опитва да съди e-vestnik за 50 000 лева

Баща и син Блъскови. Снимка: Булфото

Преди време в e-vestnik писахме за приключенията на медийния император Петьо Блъсков и взаимоотношенията му с имотите на Съюза на българските журналисти – хотели на морето и в Банкя. По въпроса текат съдебни дела, в СБЖ вече няколко години се разправят с Блъсков.

В статията със заглавие „Блъсков осъден за имотите на СБЖ, дължи 280 хил. евро, гонят го от събрание с освиркване” се описваше цялата история (виж тук). Имотът на СБЖ между Варна и Златни пясъци, т. нар. Международен дом на журналистите, е съблазнителен. Има собствен плаж и парк, три хотелски сгради – две 4-етажни и една 10-етажна, луксозни бунгала, заведения и др. Но СБЖ спрял да получава наем и нататък сагата се развива чрез съда.

И скоро след публикацията пишещият тези редове получи документи от съда – Блъсков завел частен иск за 50 000 лева заради уронения му престиж от статията в e-vestnik. Делото се гледа от Софийски градски съд през 2012 г. и през февруари 2013 г. излезе решението му – всички претенции на Блъсков са отхвърлени от съда.

Ето неговата гледна точка, проста и ясна – в жалбата му до съда пише, че той никога не е осъждан от СБЖ, не му дължи пари и няма договорни отношения с него.

В статията в e-vestnik е написано – фирмата наемател на имотите на СБЖ се води на адвоката на Блъсков и негова дясна ръка Данчо Джиков. И така, Блъсков намира формално основание да си поиска 50 000 лева от автора на тази статия.

Наистина ли обаче Блъсков не дължи на СБЖ и няма договорни отношения с него?

Неговият иск стана повод да изскочат любопитни факти за неговите фирми и дейности. Разкрива се един впечатляващ пример за комбинативност и предприемачески дух, какъвто се среща в литературата. Примерно в произведенията на Илф и Петров.

10-етажният хотел в Международния дом на журналистите между Златни пясъци и Варна. Освен него базата има още два 4-етажни хотела, 47 дка парк и собствен плаж.

Най-напред, в e-vestnik сме поласкани, че сме оценени толкова високо – 50 000 лева. Същия Блъсков води дело за подобни публикации и срещу сайта „Блиц” и в. „Шоу” и там става дума за иск от 80 000 лева, доколкото изтече информация от тъжителя. Значи – оценени сме достойно.

И сега, ето ги приключенията на Блъсков със СБЖ, станали повод за съд:

Въпреки категоричните му декларации, че не е имал договорни отношения със СБЖ и не е осъждан от него, е известно следното – Софийски районен съд по гражданско дело  от 2010 г., осъжда наемателя „Български имоти – корпорация” ЕООД да ги опразни и предаде на СБЖ.

Каква е тази фирма „Български имоти – корпорация” ЕООД? Към онзи момент на съдебното решение фирмата се води на адвоката на Блъсков Данчо Джиков. Но към момента на сключване на договора със СБЖ фирмата е била собственост на

фирма на малкото Блъсковче – Петьо Петьов Блъсков,

сина на жалбоподателя. Защо фирма на сина сключва договор със СБЖ?

Към онзи момент Блъсков баща е член на Управителния съвет на СБЖ. Дали и как това има отношение към договора с фирма на сина му – може дълго да се обяснява. Кой как убеждавал на събрания и управителни съвети на СБЖ и т. н.

Фирмата на Блъсков-младши е учредена с участието на друга фирма, която през годините е била собственост на майката на Блъсков, на самия Блъсков и на неговата съпруга (в Агенцията по вписванията има достатъчно документи). Та формално той нямал договор със СБЖ…

И по-нататък става интересно. Фирмата ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване