03/10/14 11:06
(http://www.hsnovini.com/)

Над 1 800 дружества пестят данъци чрез интернет

1 855 дружества от област Хасково, задължени да подават декларации за корпоративни данъци, пестят от дължимото като са се отчели пред НАП чрез интернет. Подаването на данъчни формуляри с електронен подпис по електронен път спестява на фирмите 1% от налога, но не повече от 1 000 лв., напомнят от офиса на Агенцията в Хасково. Както и че до крайния срок за подаване на декларациите от юридически лица – 31 март, остават само 3 седмици.

3 323 фирми от региона вече са спазили ангажимента си. Освен по интернет, годишни данъчни декларации се приемат на гише в 19 пощенски станции в област Хасково, по пощата като писма с обратна разписка и на място в салона за клиенти в офиса на администрацията.

От офиса в Хасково уточняват, че плащания за данъци и осигурителни вноски по новите 4 сметки, влезнали в сила на 1 март,  могат да се правят и чрез онлайн системата на НАП. Необходима е дебитна или кредитна карта и регистрация в платформата Еpay. Софтуерът елиминира риска от технически грешки и неточности при попълването на платежни нареждания, като въвежда автоматично банковите сметки и кодовете за вид плащане към съответния офис на НАП. Регистрацията в електронната платежна система на НАП е безплатна и отнема няколко минути.

Повече информация за попълването на данъчни и осигурителни декларации, както и за плащане на дължими суми, клиентите на Агенцията могат да получат на информационен телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване