03/10/14 21:11
(http://www.klassa.bg/)

"Южен поток" трябва да бъде построен

Българското енергийно министерство съобщи, че газопроводът "Южен поток" трябва да бъде построен, тъй като е от голяма значимост за сигурността на доставките към страната.

"За енергийното министерство "Южен поток" е стратегически проект от национално значение", заяви министърът на енергетиката Драгомир Стойнев в имейл до Ройтерс. "Ние настояваме за построяването му, защото това е от основно значение за сигурността на доставките на природен газ за нашата страна, за растежа на нашата икономика и за повишаването на заетостта", отбелязва Стойнев в съобщението.
БГНЕС припомня, че на среща с журналисти по-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви, че България не е спирала предварителната подготовка по "Южен поток", но проектът трябва да се разглежда в цялостния контекст на ситуацията в Украйна. "В следващите седмици правителството ще следи внимателно отношенията между Русия и Европейския съюз - ние сме между страните, които най-малко сме заинтересовани от каквото и да изостряне на взаимоотношенията, защото ще платим най-висока цена", допълни премиерът.
Междувременно еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че разговорите на ЕК с Русия по проекта "Южен поток" ще се отложат заради кризата с Крим.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване