03/12/14 09:00
(http://www.hsnovini.com/)

АБВ стъпи в Димитровград

Митко Митев, председател на структурата в Димитровград

Броени месеци преди евроизборите „Алтернатива за българско възраждане” – АБВ стъпи в Димитровград и започва своята активна дейност, информират от местната структура. Координатор на гражданското обединение е бившият шеф на димитровградското ОП “Общинска охрана” Митко Митев, а в инициативната група влизат Васил Огнянов, Георги Карадимов, журналистът  Галина Атанасова и общинският съветник от коалиция “Да за Димитровград” Петя Тошкова.

„Ние сме димитровградчани с активна гражданска позиция, с различни професии и идейна принадлежност, със самочувствие да правим по-качествена политика. Твърдим, че АБВ е алтернатива на задкулисието в политиката, алтернатива на лобизма и подмяната на легитимните, демократични механизми при вземане на политически и управленски решения, при назначаване на кадри. Ще работим за публичност във всички решения, за обществен контрол и участие на гражданското общество, за шанс и път на знаещите и можещите.

Повече от две десетилетия преход неведнъж се опитваха да ни внушат, че съответните идеи и лица в политиката, а и водената политика, са безалтернативни. Това не е вярно. Много от „безалтернативните” идеи се оказаха провалени, а лицата – временни и отдавна забравени. Струва си да се запитаме защо на второто десетилетие на промени, когато сме държава – член на най-елитните общности от държави и народи – НАТО и Европейския съюз, ние все повече се нуждаем от път към ново възраждане на България.

За това нашата мисия и амбиция е да покажем, че е възможно в България да се прави нов тип политика. С нови алтернативи и идеи, създадени от силни екипи от експерти, със знанието и умението на цялата нация, както казваше един голям държавник, а не по силата на лидерска амбиция или управленско високомерие и самодостатъчност.С нови алтернативи и идеи, създадени в търсене на духа на съгласието, а не чрез експлоатация на страхове и подбуждане на омраза. С нови алтернативи и идеи, създадени на основата на гражданския диалог, а не в скрити кабинетни схеми. С нови алтернативи и идеи, които да ангажират участието на хората в обществения живот в противовес на апатията и безразличието. С нови алтернативи и идеи, които да обединяват доброто и успешното от лявото и дясното, за да излезем веднъж завинаги от идеологическото тесногръдие и апаратния подход в политиката.

„Заедно, в партньорство, с общи усилия и съгласие, с нови идеи и инициативи, с нов подход към политиката и управленските решения, ние можем да възродим България!”, пише в съобщение до медиите.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване