03/12/14 13:10
(http://www.hsnovini.com/)

В Димитровград: Булченски рокли и сватбени аксесоари събира Историческия музей

Елена Георгиева, директор Исторически музей Димитровград

Булченски рокли и сватбени аксесоари набира от дарители Историческия музей в Димитровград. Те ще бъдат заведени във фонда на културният институт. Експонатите ще са част от бъдеща изложба, информира директорът на музея Елена Георгиева.

Идеята е провокирана от Регионален исторически музей – Пазарджик, който ще гостува в Димитровград на 17 май с изложбата „Ела се вие-превива или родопска сватба“. Експозицията ще е част от програмата посветена на Нощта на музеите.

Събраните от димитровградчани булченски рокли и сватбени аксесоари също ще бъдат показани с изложба и дефиле. Условие е експонатите да са от 1900 до 2000 година. Те се събират до края на април. „При желание на собствениците им сватбените аксесоари ще бъдат върнати след Нощта на музеите”, уточни Елена Георгиева.

Историческият музей вече разполага с 5 булченски рокли, похвалиха се от там. В рамките на два месеца културният институт ще покаже 12 различни изложби от страната и чужбина.

Димитър Димитров

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване