03/12/14 21:49
(http://www.klassa.bg/)

Орешарски с 3 препоръки за доклада относно оградата по границата

Отстраняване на пропуските и търсене на възможности за намаляване на разходите за съоръжението са част от акцентите в Доклада на Комисията относно преградното съоръжение на българо-турската граница.

Днес министър-председателят Пламен Орешарски прие и утвърди доклада с три основни препоръки относно оградата.

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи, министърът на отбраната, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция"-МВР и командирът на Сухопътни войски да преценят необходимостта от предприемане на действия за отстраняване на допуснатите пропуски, слабости и нарушения и предприемат действия спрямо служителите допуснали същите.

Предвидените разходи за изграждане на съоръжението през втория етап на операция "Съвместни усилия" в размер на 1 540 894,00 лв. да бъдат за сметка на бюджета на Министерство на отбраната.

С цел намаляване на разходите за изграждане на съоръжението Министерството на отбраната да прецени възможността за прилагане на чл.43, ал.2, т.1, буква "в" от ЗОП за промяна на договорените цени по сключените договори за доставка на материали.

Докладът е изпратен до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и до министъра на отбраната Ангел Найденов.

След запознаването и привеждането в изпълнение на дадените препоръки, министър Найденов ще даде пресконференция.

Докладът се намира в Инспектората на Министерския съвет и е на разположение на всеки, който желае да се запознае с него по съответния ред, информират от правителствената информационна служба.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване